logo
RNTV Live

5500 de porții de fasole cu cârnați și 1500 litri de vin fiert, pentru 1 Decembrie. Programul organizat la Ploiești de Ziua Națională!

ziua nationala 2021 3
Mihai Constantinescu

5500 de porții de fasole cu cârnați și 1500 litri de vin fiert, pentru 1 Decembrie. Programul organizat la Ploiești de Ziua Națională!

Astfel, acțiunile dedicate Zilei Naționale a României se vor desfășura în rondul din fața sediului municipalității (Piața Eroilor nr. 1A), în data de 01 decembrie 2022, începând cu ora 11.00. La eveniment vor participa și oficialități locale, parlamentari ai județului Prahova, personal militar.

Cu acest prilej, vor avea loc salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României și se va oficia un serviciu religios. Totodată, reprezentanții municipiului Ploiești și ai județului Prahova vor susține alocuțiuni. Se vor depune și coroane, jerbe și buchete de flori în memoria eroilor țării noastre.

De asemenea, în finalul acestor activități, va avea loc defilarea trupelor, a tehnicii militare și a fanfarei Consiliului Județean Prahova.

Parada militară

Parada militară va începe din fața Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul” și se va derula în jurul rondului Pieței Eroilor. Se va incheia în zona din fața Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”, unde tehnica militară va putea fi admirată în cadrul unei expoziții. Va fi deschisă pentru publicul larg până la ora 14.00.

Mancare tradițională de Ziua Națională

În finalul defilării, municipalitatea îi invită pe ploieștenii prezenți la manifestările dedicate Zilei Naționale a României să deguste un pahar de vin fiert și tradiționala fasole cu cârnați.

Vor fi pregătite 5500 de porții de fasole cu cârnați și 1500 litri de vin fiert. Masa tradițională va fi oferită în spațiul parcării publice dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 19.00, ploieștenii vor putea admira un alt moment emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie militară de retragere cu torțe a trupelor, care se va desfășura de pe esplanada Palatului Culturii.

In contextul organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României, s-au stabilit și o serie de restricționări în circulația rutieră din centrul orașului nostru.

Circulație închisă de 1 decembrie

Astfel, în data de 01 decembrie 2022, în intervalul orar 10.00 – 14.00, se va închide circulația rutieră în Piața Eroilor (inclusiv în sensul giratoriu din fața Catedralei ″Sf. Ioan Botezătorul″) și pe tronsonul Bulevardul Republicii, până la intersecția cu strada Erou Călin Cătălin. De asemenea, se va elibera și perimetrul parcării dintre Parcul “Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor