logo
RNTV Live

Elveția permite lucrul în timpul zilei de duminică în zonele turistice

tanc elvetia
Tudor Teodora

Guvernul din Elveția, unde activitatea în ziua de duminică este, în principiu, interzisă prin lege, făcând dificilă găsirea magazinelor deschise în această zi, a anunțat că va permite activitatea în unele zone urbane turistice, conform informațiilor furnizate de agenția EFE, citată de Agerpres.

Această decizie implică revizuirea unor reglementări legale în vigoare din 1964. Cu toate acestea, noile norme vor fi aplicate doar în orașele cu peste 60.000 de locuitori, în zonele turistice (unde cel puțin jumătate dintre clienții din sectorul hotelier sunt străini) și exclusiv în zonele cele mai aglomerate ale acestora. În același timp, autorităților din fiecare canton li se va acorda responsabilitatea luării deciziilor concrete privind aplicarea noilor dispoziții.

În prezent, chiar și orașele elvețiene cu un profil internațional remarcabil, cum ar fi Geneva, sunt practic paralizate în fiecare duminică, când majoritatea magazinelor sunt închise, cu excepția benzinăriilor și a unor centre comerciale situate în apropierea stațiilor de tren.

Consiliul Federal al Elveției a subliniat că angajații care lucrează în ziua de duminică trebuie să primească compensații pentru sacrificiul timpului liber într-o zi de sărbătoare, însă detaliile referitoare la aceste compensații vor fi stabilite de autoritățile cantonale.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor