Elon Musk a luat o decizie foarte neobișnuită: a făcut o ofertă de un miliard de dolari fondatorilor Wikipedia pentru a schimba numele site-ului în „Dickipedia”.

Miliardarul sud-african Elon Musk a făcut o declarație neobișnuită privind o posibilă donație semnificativă către Wikipedia, cu o condiție inedită. Elon Musk a declarat că ar fi dispus să doneze un miliard de dolari către Wikipedia, dar numai dacă această platformă își schimbă numele în „Dickipedia”, un termen cu conotații obscene, susținând că acest lucru ar servi „interesului acurateții”.

Într-un răspuns la un utilizator care încuraja Wikipedia să accepte oferta, Musk a adăugat o altă cerință. El a sugerat că Wikipedia ar putea reveni la numele său original după ce primesc donația, dar a insistat ca numele modificat să fie menținut cel puțin timp de un an.

Într-o postare separată, Musk a distribuit o captură de ecran a paginii principale a Wikipedia, evidențiind frazele „Wikipedia nu este de vânzare” și „un apel personal din partea lui Jimmy Wales (cofondatorul Wikipedia)”. A pus sub semnul întrebării motivele pentru care Fundația Wikimedia a solicitat o sumă atât de mare de bani.

În luna mai a acestui an, Jimmy Wales, cofondatorul Wikipedia, a criticat decizia lui Musk de a restricționa accesul la rețeaua socială X (fostul Twitter) pentru opozanții președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în Turcia, înainte de alegerile prezidențiale foarte contestate din țară. Wales l-a acuzat pe Musk că a compromis libertatea de exprimare prin conformarea cu cererile guvernului turc de a restricționa conținutul postărilor. A subliniat că Wikipedia a rezistat unor astfel de restricții în trecut când s-a confruntat cu situații similare.

„V-ati intrebat vreodata de ce Fundatia Wikimedia vrea atat de multi bani?”, a intrebat miliardarul din domeniul tehnologiei.

„Cu siguranta nu este nevoie de ei pentru a opera Wikipedia. Poti sa incarci literalmente o copie a intregului text pe telefon! „Deci, pentru ce sunt banii?”. Mintile curioase vor sa stie…”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *