logo
RNTV Live

Elevii vor învăța în școli Constituția României

Constituția României în învățământ
rnews

 

Elevii vor studia în şcoli şi licee despre Constituţia României. Decizie a fost luată în urma unui protocol încheiat între Ministerul Justiţiei și Ministerul Educaţiei.

 

Ministerul Justiţiei a anunţat, duminică, semnarea unui protocol care vizează organizarea cursurilor de educaţie juridică în şcoli.

”Educaţia juridică în şcoli va fi adaptată, potrivit prezentului protocol, la realităţile cu care se confruntă elevii zi de zi. Ei îşi vor cunoaşte mai bine drepturile, dar şi obligaţiile de cetăţeni. Conceptul de educaţie juridică în şcoli este menit să promoveze statul de drept şi democraţia în societate. În general, şi în rândul tinerelor generaţii, în special, prin comunicarea de noţiuni de educaţie juridică adaptate la nivelurile de învăţământ primar, secundar şi liceal, într-o manieră atractivă care să conţină informaţii relevante pentru elevi şi profesori”, anunţă Ministerul Justiţiei.

 

Pe baza acestui protocol, semnat de către ministerele de resort, materiile care vor fi studiate de clasele din învățământul preuniversitar sunt: Constituţia României, drepturi, libertăţi şi îndatoriri fundamentale, aspecte privind procesul legislativ, aspecte cu caracter general privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, elemente de bază ale dreptului civil şi penal, formele răspunderii juridice, unele aspecte privind organizaţii şi relaţii internaţionale şi elemente de prevenire şi combatere a corupţiei.

 

Buna implementare a acestui protocol, privind educația juridică pentru elevi, va fi asigurată și de o serie de parteneri: instituții publice cu relevanță în domeniul justiției, avocați, notari, executori judecătorești dar și reprezentanți ai societății civile.

 

Citește mai multe pe: http://www.puterea.ro/educatie/ce-materie-noua-vor-studia-elevii-incepand-din-noul-an-scolar-care-sunt-institutiile-implicate-in-proiect-158532.html

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor