logo
RNTV Live

Elevii Liceului Tehnologic Energetic “Elie Radu” din Ploiești au participat la o LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE/ Video

Mihai Constantinescu

Elevii Liceului Tehnologic Energetic “Elie Radu” din Ploiești au participat miercuri la o altfel de lecție. Reprezentanții ISU Prahova i-au învățat pe tineri ce trebuie făcut dacă în locuița lor se produce un incident care le poate pune viața în pericol . Totul cu ajutorul centrului mobil de instruire, dotat cu tehnologie avansată  prin care se pot simula, de la incendii în bucătăria sau dormitorul locuinței și până la cutremur.

Elevii Liceului Tehnologic Energetic “Elie Radu” din Ploiești au participat la o LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE

Ce trebuie să facem dacă în locuința noastră se produce un incendiu, dacă cuptorul aragazului ia foc, sau dacă ne surprinde un cutremur. Răspunsul la aceste întrebări a fost dat de pompierii ISU Prahova, elevilor Liceului Tehnologic Energetic “Elie Radu” din Ploiești. În curtea instituției de învățământ a fost adus Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență, iar elevii au putut experimenta la propriu mai multe situații de urgență. Centrul este dotat cu tehnologie avansată care poate simula inclusiv un cutremur.

Elevii au aflat și cum pot salva viața unei persoane, iar la final au spus că au învățat lucruri extrem de utile.

La lecția de supraviețuire au participat și reprezentanții Centrului de Prevenire Antidrog din Prahova. Cu ajutorul unor ochelari, elevii au putut afla cum vede o persoană care a consumat droguri sau alcool.

Centrul mobil are rolul de instruire a populației pentru a îmbunătăți capacitatea de identificare și reducere a pericolelor, astfel încât să scadă numărul de accidente în locuințe. El a costat o jumătate de million de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor