logo
RNTV Live

Elevii din Prahova mai au de așteptat laptele și cornul. Deja au trecut trei luni fără acest program!/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Elevii din Prahova mai au de așteptat laptele și cornul. Deja au trecut trei luni fără acest program!

Au trecut aproape trei luni de la începerea anului școlar, însă programul lapte, corn și fructe încă este în procedură de licitație. Din cauza prețului prea mic oferit de Ministerul Agriculturii pentru lapte, nu s-a prezentat nimeni la licitație. Așa că, peste 60.000 de copii din județ încă așteaptă să primească produsele promise.

Elevii din Prahova mai au de așteptat laptele și cornul

Programul lapte, corn și fructe nu a fost demarat încă în școlile din Prahova. La licitația organizată de Consiliul Județean nu s-au prezentat ofertanți pentru achiziția de lapte, din cauza prețului mult prea mic stabilit la nivel național.  Între timp, prețul la lapte a fost modificat de la 0,98 lei pentru 200 de grame, la 1,1 lei pentru aceeași cantitate. Acum, autoritățile spră că se vor înscrie agenții economici la licitație.

Consiliul Județean Prahova a solicitat Ministerului Agriculturii să aprobe distribuirea de produse de panificație și fructe în școli, având în vedere că în acest caz licitațiile sunt finalizate.

În Prahova, numărul elevilor beneficiari în anul școlar 2022 – 2023 este de aproximativ 65.000. Sunt incluși în program și peste 150 de copii din Ucraina.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor