logo
RNTV Live

Elevii din Ploiești nu vor trece la învățamant online pe parcursul iernii. Garanția pe care o dă primăria

burse elevi
Mihai Constantinescu

Elevii din Ploiești nu vor trece la învățamant online pe parcursul iernii. Garanția pe care o dă primăria.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții municipalității audat asigurări că nu vor fi probleme în școli, pe perioada sezonului rece.

Redămintegral comunicatul de presă.

Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că nu vor exista sincope în asigurarea funcționalității unităților de învățământ preuniversitar, în perioada sezonului rece 2022-2023.

Edilul șef al municipiului Ploiești a avut o întâlnire de lucru cu inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, doamna Ilona Cornelia Rizea, în vederea realizării unei analize, din punct de vedere financiar și administrativ, cu privire la asigurarea plății utilităților, în perioada sezonului rece actual.

Inspectorul șef, doamna Ilona Cornelia Rizea, a precizat că legislația actuală nu reglementează desfășurarea în sistem online a învățământului, iar informațiile apărute, în ultima perioadă, cu privire la eventualitate trecerii în online a școlilor nu sunt fondate, acestea fiind doar speculații.

Primarul Andrei Liviu Volosevici  a declarat, în acest context, că municipalitatea va asigura sursele financiare pentru încălzirea tuturor unităților din rețeaua școlară locală, dacă nu vor fi suficiente fondurile de la Ministerul Educației, nefiind cazul ca, la nivelul localității noastre, să fie necesară trecerea în sistemul de educație online”, se precizeazá ín comunicat.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor