logo
RNTV Live

Elevii din mai multe județe, inclusiv Prahova intră astăzi în vacanță

schi-alpin-2
Erika Stoica

Astăzi este ultima zi de școală pentru elevii din București și alte 25 de județe din țară care intră în vacanță pentru o perioadă de o săptămână. Această pauză în activitatea școlară a fost stabilită conform calendarului aprobat de Ministerul Educației și va fi urmată de reîntoarcerea la școală pe data de 26 februarie.

Printre județele în care elevii intră în vacanță astăzi se numără Cluj, Iași, Neamț, Botoșani, Vrancea, dar și Gorj, Prahova sau Harghita. Această vacanță mobilă, cunoscută și ca vacanța de schi, a fost programată de fiecare inspectorat școlar în parte, în perioade diferite. Astfel, pentru elevii din celelalte 14 județe, vacanța de schi va fi programată în perioada 26 februarie – 3 martie. Aici sunt incluse județe precum Suceava, Bacău, Maramureș, Sibiu, Timiș sau Brașov.

În conformitate cu calendarul aprobat, următoarea vacanță este cea de primăvară, planificată pentru perioada 27 aprilie – 7 mai. Elevii vor intra apoi în vacanța de vară începând cu data de 22 iunie.

În paralel cu vacanțele, în școli se desfășoară și programe naționale precum “Școala altfel” și “Săptămâna verde”, care sunt planificate până pe 26 aprilie 2024. Aceste programe sunt organizate în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, în funcție de decizia fiecărei unități de învățământ.

Calendarul școlar pentru anul viitor arată că elevii vor avea două module de cursuri în 2024 și trei module în 2025. Vacanțele sunt programate în perioadele obișnuite, incluzând vacanța de toamnă, vacanța de iarnă și vacanța de primăvară, ultima cuprinzând atât Paștele Ortodox, cât și Paștele Catolic, întrucât în 2025 cele două sărbători coincid în aceeași zi, duminică, pe 20 aprilie 2025.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor