logo
RNTV Live

Elevii din Blejoi au aflat de la voluntarii SMURD cum să acorde primul ajutor. Raed Arafat a prezentat aici cele două centre mobile destinate pregătirii salvatorilor

smurd-rompetrol-3
rnews

Elevii din Blejoi au aflat de la voluntarii SMURD cum să acorde primul ajutor.

Peste 160 de elevi din Blejoi, Prahova, s-au întâlnit ieri cu salvatorii SMURD.

Voluntarii i-au învățat pe micuți cum se acordă primul ajutor și cum pot salva o viață.

Prezent la eveniment, Raed Arafat le-a explicat copiilor și cât de important este să nu apelezi în glumă numărul de urgență 112, ci doar atunci când ai o urgență.

Totodată au fost prezentate și cele două centre mobile de instruire pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate paramedicilor SMURD.

Centrele mobile au fost achiziționate de către Rompetrol și donate SMURD, valoarea sprijinului oferit fiind de 100.000 USD.

Cele două centre mobile de formare sunt dotate cu întreaga bază materială pentru desfășurarea în condiții optime a activităților didactice pentru grupe de 16 persoane.

În dotare intră manechine avansate de instruire, simulatoare ale corpului omenesc, defibrilatoare, resuscitatoare siliconice, echipamente de extracţie pacient din zone dificile, rucsace medicale de primă intervenţie şi stabilizare a pacientului şi echipamente IT moderne.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor