logo
RNTV Live

Elevii de liceu, în febra examenelor. Vezi subiectele la limba română/ FOTO

Sesiunea specială pentru olimpici este organizată de ISJ Prahova
Mihai Constantinescu

Elevii de liceu sunt în febra examenelor. Peste 130.000 de absolvenţi de liceu au susţinut astăzi proba scrisă la limba şi literatura română, din cadrul bacalaureatului, urmând ca marţi, 27 iunie, se aibă loc proba la limba şi literatura maternă. Miercuri vor participa la proba de profil, adică, matematică sau istorie. Vineri, 30 iunie, liceenii vor da examen la o disciplină la alegere, în funcţie de specializare sau profil.

Cei de la real au avut de scris, printre altele, şi  un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu, dar şi de redactat un text argumentativ despre rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă.

La partea a treia a examenului, elevii de la profilul uman au avut de prezentat relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda. A doua cerinţă a fost conceperea un text argumentativ despre activităţile extraşcolare în educaţia cinematografică.

Iată care au fost subiectele de astăzi(profil real):

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor