Elevii Clasei Isteților Explorează Istoria Educațională a Colegiului National Ion Luca Caragiale

403110038_345042634779051_5528085141714504061_n
Constantin Corina

O Călătorie Fascinantă în Trecutul Școlii, de la 1864 până în Prezent

Elevii din Clasa Isteților au animat atmosfera școlară pe 17 noiembrie 2023, prin desfășurarea unei activități captivante axate pe istoria instituției noastre de învățământ, începând de la anul fondării Gimnaziului de Băieți din Ploiești în 1864 și până în zilele noastre.

O Evoluție Impresionantă: De la Gimnaziu la Colegiul Național

Prin prezentările lor talentate și implicarea profesorilor, elevii au evidențiat performanțele care au stat la baza transformării școlii noastre din Gimnaziu într-un prestigios Colegiu Național. Acestă evoluție subliniază devotamentul și excelența în educație atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice.

Explorarea Personalității Poetului Nichita Stănescu

Un moment deosebit al activității a fost dedicat prezentării personalității remarcabile a poetului Nichita Stănescu, fost absolvent al școlii noastre și ulterior Academician. Îmbrăcați în costume populare, elevii au recitat cu pasiune versurile marelui poet, aducând astfel omagiu unei figuri marcante a culturii române.

Crearea Cardului de Identitate Românească

Pentru a încununa această experiență culturală, elevii au realizat CARDUL DE IDENTITATE ROMÂNEASCĂ, subliniind astfel importanța valorilor naționale și identității culturale. Această activitate nu doar sărbătorește moștenirea noastră, dar și subliniază angajamentul față de educația patriotică și promovarea valorilor specifice culturii românești.

Activitatea nu doar aduce istoria școlii la viață, ci și inspiră elevii să își continue călătoria educațională cu mândrie și conștiința bogatei noastre moșteniri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor