Elena Lasconi, președinta USR și candidata partidului la alegerile prezidențiale, a dezvăluit vineri, într-o intervenție la B1 TV, că a început discuții cu liderii altor partide pentru posibile alianțe. Lasconi a menționat că sunt în curs de negociere alianțe cu PMP, Forța Dreptei și Reper. Totuși, ea a subliniat că orice formă de colaborare trebuie discutată în prealabil cu colegii din USR.

În cadrul aceleași apariții, Lasconi a anunțat integrarea în USR a Violetei Alexandru, fost ministru al Muncii în cadrul PNL, care a părăsit partidul odată cu Ludovic Orban, alături de care a fondat Forța Dreptei.

Lasconi a abordat și tema stilului său de viitor mandat prezidențial, afirmând că, dacă va câștiga alegerile, va fi activă în guvern și în Parlament și nu se va limita la o prezență simbolică, cum a făcut actualul președinte Klaus Iohannis.

Referitor la rezultatele alegerilor din 9 iunie, Lasconi a recunoscut că strategia USR, care s-a concentrat pe atacuri negative împotriva rivalilor politici, nu a fost eficientă. Ea a explicat că românii au răspuns negativ la mesajele de acest tip și a recunoscut că partidul a eșuat în a oferi soluții și a asculta nevoile cetățenilor. „Este important să venim cu soluții și să luptăm pentru România, nu împotriva cuiva. Trebuie să ascultăm ce spun oamenii și să coborâm la firul ierbii”, a spus Lasconi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews