logo
RNTV Live

Ei sunt cei care au votat pentru grațierea faptelor de corupție. Trimite-le un mesaj!

serban_nicolae
Ciprian Radu

Senatorii PSD din comisia juridică au votat pentru amendamentele propuse de Șerban Nicolae, Traian Băsescu și Liviu Brăiloiu privind grațierea faptelor de corupție.

România fierbe din nou, după ce comisia juridică a senatului tot pregătește, la foc mocnit de data asta, proiectul de lege a grațierii. Ca noutate, printre cei care pun în oală se află și fostul președinte Traian Băsescu.

Potrivit amendamentelor propuse de Şerban Nicolae, Traian Băsescu şi Liviu Brăiloiu, ar trebui graţiate faptele de corupţie prevăzute la articolele 289 – 294 din Noul Cod Penal: luarea de mită, darea de mită, traficul de influenţă, cumpărarea de influenţă, faptele săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia şi faptele săvârşite de către funcţionari străini sau în legătură cu aceştia, notează Digi 24.

Ca urmare, cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă ar urma să fie graţiaţi, sub rezerva achitării prejudiciului.

În cadrul lucrărilor comisiei, cei cinci senatori PSD au votat pentru. Au fost consemnate trei voturi împotrivă, câte unul de la PNL, USR și UDMR. Interesant este că doi membri ai PNL au lipsit de la lucrări.

Ziarul Incomod a publicat adresele de mail oficiale la care pot fi contactați cei cinci senatori care au votat pentru amendamente. Cu rezerva că trebuie menținut un limbaj decent, le puteți transmite acestora mesajele dumneavoastră.

Şerban NICOLAE – psdsenat2016@gmail.com

Marian PAVEL – psdsenat2016@gmail.com

Robert-Marius CAZANCIUC – robert.cazanciuc@senat.ro

Tit-Liviu BRĂILOIU – senatorliviubrailoiu@yahoo.com

Adrian-Nicolae DIACONU – psdsenat2016@gmail.com

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor