logo
RNTV Live

Eduard Mirițescu, șeful Poliției Prahova: „Sebastian Ghiţă n-are de ce să intre în unitate”

eduard-miritescu-1
rnews

Într-un judeţ în care comandantul Inspectoratului de Poliţiei Prahova a fost arestat pentru luare de mită şi favorizarea infractorului, adjunctul şefului Poliţiei este urmărit penal pentru purtare abuzivă, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie este urmărit penal tot pentru fapte de corupţie, iar alţi şefi ai Poliţiilor din marile oraşe  au fost arestaţi pentru luare de mită şi chiar complicitate la trafic de persoane sau pentru că au pretins favoruri sexuale de la minori, faptul că 10.700 de dosare penale sunt înregistrate cu autor necunoscut nu poate surprinde pe nimeni.

De un an şi jumătate, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova se află sub lupa procurorilor, iar anchetele acestora au scos la iveală corupţia care a cuprins tot sistemul de la cea mai înaltă funcţie şi până la ultimul agent. În prezent, peste 35 de poliţişti prahoveni, ofiţeri şi agenţi deopotrivă, sunt urmăriţi penal sau deja deferiţi justiţiei, iar faptele de care sunt acuzaţi sunt dintre cele mai grave: de la, deja banala, luare de mită, până la trafic de droguri sau trafic de persoane. În acest context, preluarea funcţiei de inspector şef ar fi fost o provocare pentru oricine.

În prezent, împuternicit la comanda IJP Prahova este comisarul şef Eduard Miriţescu, fostul şef de cabinet al fostului inspector şef Viorel Dosaru, trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti. Iată ce a declarat acesta într-un interviu acordat ziarului adevărul:

”Rep: Avem poliţişti în Prahova implicaţi în dosare de trafic de droguri şi nu sub acoperire. Avem ofiţeri de poliţie din Prahova implicaţi în dosare de trafic de persoane şi proxenetism, avem poliţişti care au luat mită pentru a aranja dosare de viol cu dumneavoastră la comandă. Ce se întâmplă în Poliţia Prahova?

E.M.: Da, acestea sunt acuzaţiile, corect spus. Ideea este că se curăţă Poliţia Prahova şi o să vedem pe parcursul cercetărilor soluţiile date în aceste dosare. Eu vă promit că, în continuare se va curăţa, dacă mai există asemenea elemente. Încă o dată vă spun. Niciun minut nu vom face rabat de la corectitudine şi de la a lua măsurile care se impun împotriva acestora. Am avut sesizări şi niciun minut nu am avut o reţinere în a da curs acestora. Noi, la fiecare şedinţă comunicăm acest mesaj, cei care vor îndrăzni să facă alte lucruri care intră în sfera penalului vor fi traşi la răspundere şi vom ajuta să fie documentate şi cercetate faptele acestora, fără drept de apel. Lunar, sunt prezentate situaţiile de acest fel la nivel naţional. Le arătăm concret. În judeţul X, cutare a făcut…

Rep: Câţi poliţişti, agenţi şi ofiţeri, aveţi în faza de urmărire penală sau trimişi în judecată

E.M.: Nu pot să vă dau o situaţie exactă cu cei trimişi în judecată, dar pot să vă spun că avem puşi la dispoziţie un ofiţer şi opt agenţi.

Rep: Ceilalţi poliţişti urmăriţi penal s-au pensionat

E.M.: Mda, unii s-au pensionat, alţii şi-au dat demisia…

Rep: Este de notorietate faptul că IJP Prahova a fost la cheremul unor potentaţi ai vremurilor, oameni de afaceri, oameni politici, conform procurorilor DNA Ploieşti. De când sunteţi la conducerea Inspectoratului aţi simţit astfel de presiuni din partea vreunuia. V-a sunat cineva să vă ceară vreun favor?

E.M.: Nu m-a sunat nimeni. Nici măcar vreun primar să-mi solicite cine ştie ce favoruri.

Rep.: Anularea unei amenzi pentru că a trecut pe roşu?

E.M.: Niciodată. Cred că felul în care te-ai prezentat şi ţi-ai propus anumite limite şi anumite ţinte, zic că i-a determinat şi pe ceilalţi să adopte aceeaşi poziţie şi să nu îndrăznească să… E vorba de atitudine.

Rep.: Răzvan Alexe (controversat om de afaceri din Prahova, denunţător în mai multe cauze de corupţie) a venit la dumneavoastră?

E.M.: Nici nu-l cunosc. Nici nu cred că şi-ar permite să vină la mine. Nici măcar în audienţă.

Rep: Vlad Cosma (fiul fostului preşedinte al CJ Prahova, condamnat pentru corupţie) a venit la dumneavoastră?

E.M.: Niciodată

Rep.: Pe Mircea Cosma (fost preşedinte al CJ Prahova, condamnat pentru corupţie) îl cunoaşteţi? V-a sunat? A venit la dumneavoastră?

E.M.: Niciodată. Vă pot pune la dispoziţie registrul de la postul de control să vedeţi ce persoane au intrat vreodată la mine.

Rep: Sebastian Ghiţă?

E.M.: Niciodată. Nu ne cunoaştem, n-are de ce să vină. N-are de ce să intre în unitate. Dacă nu ne cunoaştem şi avem o anumită ţinută şi o atitudine faţă de această zonă, ce să discutăm? Eu cred că socitetatea e în schimbare şi toată lumea cu capul pe umeri trebuie să realizeze că trebuie să intrăm într-o normalitate, cred că au început să-şi înveţe lecţia, dacă au comis vreo faptă ilegală. ”

Sursa: adevarul.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor