Ed Sheeran, cântăreț și compozitor britanic, a fost desemnat cel mai ascultat artist al anului 2023 în Marea Britanie/ În plus, artistul va susține un concert la București pe data de 24 august!

Muzicianul în vârstă de 33 de ani, crescut în Suffolk, Ed Sheeran, a dominat topurile de difuzare în Marea Britanie în 2023, fiind desemnat cel mai ascultat artist pentru a șaptea oară în nouă ani de către compania de licențe muzicale PPL. El a depășit-o pe megastarul Taylor Swift, clasată pe locul doi în aceeași listă.

Într-o declarație, Sheeran a spus: „Mulțumesc pentru recunoașterea voastră ca fiind cel mai difuzat artist al anului trecut. Apreciez echipa mea pentru munca depusă nu doar pentru mine, ci și pentru toți artiștii cu care colaborăm.”

Taylor Swift, în timp ce susținea turneul Eras Tour în Marea Britanie, a urcat de pe locul zece pe locul doi în 2023, egaland performanța sa maximă din 2015.

Pe locul trei în topul celor mai difuzați artiști din Marea Britanie în 2023 s-a situat Dua Lipa, datorită succesului piesei „Dance The Night” de pe coloana sonoră „Barbie”, conform PPL.

Calvin Harris, DJ scoțian, a ocupat locul patru, în timp ce DJ-ul francez David Guetta s-a clasat pe cinci. Legendarul creator de hituri Sir Elton John a ocupat locul șase.

Coldplay a fost singura trupă din top 10, clasându-se pe locul șapte, în timp ce Tom Grennan, star din Bedford, a intrat pentru prima dată în top pe locul opt. Harry Styles, fost membru al trupei One Direction, a ocupat locul nouă, iar Madonna a revenit în top 10 după lansarea turneului mondial „Celebration” la Londra în toamna anului trecut, clasându-se pe ultimul loc.

Cele mai difuzate melodii în Marea Britanie în 2023 au fost:

  1. „Flowers” – Miley Cyrus
  2. „Eyes Closed” – Ed Sheeran
  3. „Forget Me” – Lewis Capaldi
  4. „Anti-Hero” – Taylor Swift
  5. „Dance The Night” – Dua Lipa
  6. „Miracle” – Calvin Harris și Ellie Goulding
  7. „Trustfall” – P!nk
  8. „Waffle House” – Jonas Brothers
  9. „Cruel Summer” – Taylor Swift
  10. „Heaven” – Niall Horan