Foto: captura de ecran ploiesti_capitalatineretului

EcoTex Reload este un proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow ce se află sub egida Programului Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024.

Cu o abordare proactivă asupra problemei gestionării deșeurilor textile, proiectul „EcoTex Reload” își propune să reducă semnificativ cantitatea de textile abandonate în orașul Ploiești. Acest efort nu se rezumă doar la o inițiativă locală; dimpotrivă, își propune să devină un model de bună practică în întreaga țară.

Obiectivul general este ambițios – să crească procentul de reciclare a materialelor textile cu 10% în Ploiești în următoarele 12 luni.

Cum poți contribui la acest demers?

  1. Donează Haine: Donează hainele pe care nu le mai folosești în containerele special desemnate pentru proiectul „EcoTex Reload”. Fiecare articol donat reprezintă o mică investiție într-un viitor mai verde și mai sustenabil.
  2. Participă la Atelierele de Informare: Tinerii din școlile participante sunt invitați să se implice în atelierele de informare despre reciclare și sustenabilitate. Educația joacă un rol crucial în schimbarea de mentalitate, iar aceste ateliere oferă cunoștințe practice despre impactul pozitiv al reciclării.
  3. Devino Voluntar: Implică-te activ în proiect devenind voluntar! Fie că ajuti la administrarea containerelor sau la distribuirea hainelor donate, fiecare set de mâini implicate sporește eficiența și succesul proiectului.
  4. Urmărește pagina ploiesti_capitalatineretului : Află mai multe despre progresul proiectului vizitând pagina online. Fiind la curent cu noutățile și impactul reciclării textilelor în comunitate, poți contribui la creșterea gradului de conștientizare și participare.

 Punctul de colectare se află la Casa Tineretului, str. Nicolae Simache nr.4!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *