logo
RNTV Live

Dosar penal pentru furt de lalele, în Târgoviște!

342408469_1267404507530721_7332771933450671419_n
Dudau Andreea Valentina

În Târgoviște, lalele au fost furate! Florile erau vândute în Capitală.

Spațiile verzi din Târgoviște au fost vandalizate, chiar la începutul primăverii. Hoții au devastat zonele în care erau plantate lalele plantate de primăria orașului Târgoviște.

Șase persoane din orașul Răcari, aflat la 40 de kilometri de Târgoviște, au fost surprinse când furau lalelele plantate recent. Primarul orașului Târgoviște, vizibil deranjat, a ales sa publice imaginiile surprinse pe camerele de supraveghere. Florile urmau să fie vândute în piețele din București cu prețul de 3 lei.

Ce spune primarul orașului Târgoviște?

Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște:De câteva zile, din spațiile publice din Târgovișe se fură lalele. Știți, e perioada lalelelor, arată foarte bine, dar, din păcate, sunt unii cetățeni cărora le-au plăcut atât de mult lalelele, încât au vrut să ia din ele. Dar nu au luat una sau două. Au luat sute, mii.”

Prinși în fapt de către Poliția Locală, hoții s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat. Au fost recuperate pe loc aproximativ 150 de fire avute asupra lor în momentul prinderii.

Aproape tot orașul, pe ceea ce înseamnă spațiile publice este monitorizat video și chiar nu cred că merită. E o infracțiune de furt calificat. Așa au considerat și 6 indivizi dintr-un oraș dâmbovițean situat pe drumul spre București care au început, de câteva zile, să rărească lalele de pe spațiile verzi din Târgoviște. Până azi-noapte când, cu ajutorul sistemului de monitorizare video, au fost prinși în flagrant de către poliția locală și predați poliției municipale. Au fost recuperate pe loc aproximativ 150 de fire avute asupra lor în momentul prinderii. Florile sustrase erau vândute unei florării din București”, a mai precizat primarul Târgoviștei.

Autorii faptei riscă pâna la 10 ani de închisoare.

Vezi aici mesajul postat de edilul orașului pe rețeaua de socializare!

Sursă: adevărul.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor