logo
RNTV Live

Echipa de juniori U15 Petrolul Ploiești participă la un turneul internațional!

juniori petrolul
Cristian Anghelescu

Echipa de juniori U15 Petrolul Ploiești participă la un turneu internațional!

Echipa de juniori U15 Petrolul Ploiești va participa în premieră, între 24 și 29 aprilie 2018, la turneul „Mondial de la Saint Pierre de Nantes” din Franța.

Inițiativa participării a venit din partea suporterilor petroliști, care au dorit ca juniorii să aibă ocazia de a acumula experiență internațională prin înfruntarea unor echipe de prestigiu din Europa.

„Ca să poți forma tineri jucători, trebuie să îi pui în fața unor provocări inedite. De aceea, vrem ca prin participarea în cadrul acestui campionat, juniorii să întâlnească alte echipe, alte stiluri de joc și alte mentalități. Va fi o experiență foarte utilă pentru ei. Este o inițiativă venită din partea suporterilor și ne bucură să vedem că gândim la fel, că vrem să investim în tinerii prahoveni, în viitorul echipei Petrolul Ploiești”, a declarat Cristian Nicolae Vlad, președinte al Asociației Clubul Sportiv Petrolul 52.

Juniorii, prioritatea grupului Veolia!

Juniorii sunt, de asemenea, una dintre prioritățile partenerului – finanțator Veolia România, care a făcut posibilă deplasarea „lupișorilor” în Franța pentru acest turneu. Prin astfel de acțiuni, Veolia consolidează un parteneriat puternic, pe termen lung, care să asigure toate condițiile pentru perfomanță sportivă a echipei de juniori și a „lupilor galbeni”.

Turneul va aduce laolaltă echipele U15 ale 24 de cluburi, din care 8 echipe vor fi internaționale, 8 echipe „naționale” franceze și 8 echipe regionale.

Printre echipele U15 care au participat în edițiile din anii trecuți se numără Olympique de Marseille, FC Nantes, Slavia Praga, FC Shalke 04, Olympique Lyon, Paris Saint-Germain, Bayer Leverkusen, dar și Steaua București.

Cum se desfășoară turneul

Competiția se va desfășura prin formarea a patru grupe de câte șase echipe fiecare, care vor permite calificarea primelor două echipe din fiecare grupă în stagiul următor, pentru ocuparea locurilor 1-8, a treia și a patra echipă pentru locurile 9-16, respectiv a cincea și a șasea echipă pentru locurile 17 – 24.

Al doilea stagiu va urma modelul: sferturi de finală, semi-finale și finală.

Ca atare, fiecare echipă va trebui să joace 8 meciuri, primul meci având loc pe 25 aprilie 2018, iar ultimul având loc pe 28 aprilie 2018.

Lotul va fi format din 16 jucători și trei membri ai staff-ului tehnic.

sursa: fcpetrolul

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor