logo
RNTV Live

Dușurile reci pot crea probleme de sănătate/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Dușurile reci pot crea probleme de sănătate.

Atentie la modul in care alegeti sa va racoriti in aceasta perioada. Pe de o parte, pentru ca temperaturile ridicate ne imbie la sedinte de relaxare la piscina. Pe de cealalta parte, ploiestenii care nu au apa calda pot fi si ei tentati sa faca dusuri reci. Medicii avertizeaza, insa, ca astfel de practici pot fi extrem de periculoase.

Dușurile reci pot crea probleme de sănătate

Nu este o noutate ca expunerea brusca de la o temperatura, la alta, fara o perioada de acomodare in prealabil, poate sa atraga dupa sine mai multe probleme de sanatate. Iar unele pot fi extrem de periculoase.

La Ploiesti, spre exemplu, situatia este cu atat mai drastica, cu cat o parte dintre locatarii blocurilor au ramas fara apa calda. Asa ca tentatia de a face un dus rapid, cu apa rece poate fi extrem de mare. Dar medicii nu recomanda acest lucru. Ba dimpotriva.

In plus, orice astfel de expunere necontrolata in apa cu temperatura care variaza de la cald la rece, sau invers, poate sa ne trimita in cabinetele medicilor de familie, cu raceli sau infectii care pot fi confundate in aceasta perioada cu simptomele Coronavirusului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor