logo
RNTV Live

După pandemie, românii nu mai vor să își vaccineze copiii!

0e2d3d65-2c5e-4155-98c9-1319bf292bc9_1440_960
Ștefan Petre

Un raport al UNICEF privind imunizarea arată că importanța percepută a vaccinurilor pentru copii a scăzut cu 10% în România după declanşarea pandemiei de COVID-19. Pe scurt, experții spun că unul din zece români nu mai are încredere în vaccinurile pentru propriii copii!

Mai grav, raportul publicat de Agerpres arată că percepţia populaţiei cu privire la importanţa vaccinurilor adresate copiilor a scăzut în timpul pandemiei de COVID-19 în 52 dintre cele 55 de ţări analizate.

Doar în China, India şi Mexic s-a menținut sau chiar s-a îmbunătățit percepția privind importanţa vaccinurilor. Scăderea a fost de peste o treime în țări precum Republica Coreea, Papua Noua Guinee, Ghana, Senegal şi Japonia.

În cele mai multe țări, persoanele sub 35 de ani şi femeile declară, de obicei, că au mai puţină încredere în vaccinurile adresate copiilor după declanşarea pandemiei. În România, cu 13,4% mai puţine persoane sub 35 de ani aveau încredere în vaccinuri după pandemie. Încrederea în vaccinuri în cazul bărbaţilor din România a scăzut cu 14,6%, în vreme ce a femeilor s-a diminuat cu 5,7% după pandemie, arată sursa.

Aceste statistici sunt însă volatile și se schimbă în timp, fiind necesare date suplimentare și o analiză mai aprofundată pentru a vedea dacă rezultatele indică o tendinţă pe termen lung. În ciuda scăderii înregistrate, gradul de susţinere a vaccinurilor este în continuare unul destul de ridicat, în general. În aproape jumătate dintre cele 55 de ţări analizate peste 80% dintre respondenţi percep vaccinurile ca fiind importante pentru copii.

Totuși, asistăm la cea mai mare scădere constantă a vaccinării copiilor din ultimii 30 de ani. Pandemia de COVID-19 a întrerupt vaccinarea copiilor aproape peste tot, în special din cauza suprasolicitării sistemelor de sănătate, a redirecţionării resurselor dedicate imunizării către vaccinarea împotriva COVID-19, a lipsei de personal medical şi a măsurilor de izolare, arată UNICEF.

Raportul avertizează că, în total, 67 de milioane de copii nu au beneficiat de vaccinuri între 2019 şi 2021, gradul de acoperire vaccinală scăzând în 112 ţări.

Sursă: Agerpres

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor