logo
RNTV Live

După Inter și Milan, un nou club de tradiție din Italia a fost preluat de chinezi

chi
Cristian Anghelescu

Omul de afaceri chinez Jiang Lizhang a ajuns la un acord privind achiziţionarea a 60% din acţiunile clubului de fotbal Parma, care a promovat recent în liga a doua a campionatului Italiei.

Anunţul a fost făcut chiar de clubul Parma, care a precizat, totodată, că fostul atacant argentinian Hernan Crespo, care a jucat pentru această grupare între 1996 şi 2000, revenind apoi în 2010 pentru a-şi încheia cariera aici, va deveni vicepreşedintele clubului.

Dublă câştigătoare a Cupei UEFA în anii ’90, Parma a intrat în faliment în urmă cu două sezoane şi după ce s-a clasat pe ultimul loc în Serie A a fost retrogradată în liga a patra italiană.

După două promovări consecutive, Parma a reuşit să ajungă acum în Serie B, iar obiectivul pentru viitorul sezon îl reprezintă revenirea pe prima scenă a fotbalului italian.

Jiang Lizhang este deja proprietar al echipei spaniole Granada şi deţine 5 la sută din acţiunile echipei Minnesota Timberwolves din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA).

sursa: agerpres

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor