logo
RNTV Live

DUPĂ 40 DE ANI, PE HOLURILE UNIVERSITĂȚII

Georgescu Cristi

Dupa 40 de ani de la incheierea facultatii, fosti studenti de la specializarea forajul sondelor si exploatarea zacamintelor, din cadrul Universitatii Petrol si Gaze, s-au regasit in cadrul unui eveniment festiv. Absolventii din promotia 1983 au pasit timid pe holurile institutiei si au depanat amintiri din vremea studentiei. Ajunsi la varsta pensionarii, cei prezenti au putut sa vada cum arata acum amfiteatrele, in care odinioara intrau la cursuri. Au fost intampinati de catre actuala conducere a rectoratului, care i-a felicitat pentru aceasta revedere.

Vizibil emotionati si bucurosi de revedere, studentii promotiei 1983 au organizat o intalnire chiar intr-unul dintre amfiteatrele Universitatii Petrol-Gaze Ploiesti. Actuali pensionari, mare parte dintre ei, ori specialisti in diverse domenii, absolventii de acum 40 de ani s-au bucurat sa se revada cu fostii colegi de la specializarea foraj-extractie.

Evenimentul a fost un prilej potrivit pentru ca fostii colegi sa isi aduca aminte de cum erau anii de studentie.

Ca si in prezent, universitatea Petrol Gaze din Ploiesti era cautata de catre studentii straini si in anii acelor vremuri. Tocmai de aceea multi dintre participanti au venit de la kilometri distanta, pentru a lua parte la eveniment.

Dupa intalnirea de la universitate participantii au mers la un bal organizat in cinstea acestui eveniment. Din anul 1972 Facultatea de Forajul Sondelor si Exploatarea Zacamintelor de Petrol si Gaze  a fost transferata la Institutul de Petrol din Ploiesti, actualul UPG. La inceput numai cu anul 1 de studiu, iar din 1974 cu intregul efectiv de studenti.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor