logo
RNTV Live

Dumnezeu pictează cu mana unui ploieștean/FOTO

pictor
Erika Stoica

Dumnezeu pictează cu mana unui ploieștean.

Este vorba mai exact despre Ștefan Oanea, un ploieștean cu har de 22 de ani. Povestea talentului său a pornit de mic copil, mai exact de la 12 ani. Atunci a fost prima dată cand și-a dat seama că Dumnezeu pictează cu mainile lui și a creat prima icoană. Lucrurile s-au dezvoltat în mod firesc și a devenit autorul unor opere de artă, icoane prin care divinitatea îți vorbește și-ti aduce liniștea.

Sefann are și o lucrare cu totul deosebită.

“Proiectul intitulat “3/III” reprezintă o icoană , ce are la baza tradiționala ramură bizantină, dar contopită cu iconografia bizantină contemporană. Aceasta Icoana a răsărit din ideea lui Iosif Șarpei, un om excepțional , cu calități multiple si valoroase , care a reușit să aducă o idee fabuloasă în acest proiect! El este însuși Ideea operei, iar eu, Creatorul acesteia. Nu pot să exprim în cuvinte ce semnificație puternică are aceasta pânză! Totul datorită unei idei excepționale aparținând lui Iosif Șarpei, care merită sincere felicitări!Sunt și suntem onorați să prezentăm lucrarea „3/III” o emblemă a prietenei noastre, a explicat Ștefan Oanea

Stefan este absolvent al Facultății de Teologie București și actual masterand pe aceeași linie.

Talentul său este recunosut de iubitorii de artă și de frumos, așa că a participat la o serie de proiecte importante, luand parte inclusiv la restaurarea picturii dintr-o biserica din Prahova, mai precis din satul Valcele.

Cel mai ambițios plan de viitor al său este sa ajute tinerii pasionați de pictură de icoane. Dorește să le poată destăinui din secretele acestei arte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

sursă foto FACEBOOK

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor