logo
RNTV Live

DSP Prahova a identificat un nou focar de coronavirus. Este la SAJ Prahova

sursa foto Adevarul.ro
Mihai Constantinescu

DSP Prahova a identificat un nou focar de SARS-CoV-2

DSP Prahova a identificat un nou focar la dispeceratul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova. Şapte persoane, dintr-un efectiv de 20, au fost confirmate cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost reorganizată cu angajați din rândul personalului operativ, dar și cu sprijin de resurse umane din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

Situaţia de la începutul pandemiei până în prezent

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 5101 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 173 au decedat, conform raportărilor DSP Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost în rândul unei persoane de sex feminin (70 de ani) și a uneia de sex masculin (78 de ani), ambele cu comorbidități.

Cele 84 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani – 4

19 ani -29 ani – 10

30 ani -39 ani – 12

40 ani -49 ani – 15

50 ani -59 ani – 20                                             

60 ani -69 ani – 11

70 ani -79 ani – 10

Peste 80 de ani- 2

Situaţia laColegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza

În continuarea informării privind situația de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza, autorităţile anunţă că numărul elevilor confirmați cu noul coronavirus a ajuns la 11 elevi (patru – clasa a IX-a, doi – clasa a X-a, patru – clasa a XI-a, unu – clasa a XII-a). Ultimii patru liceeni confirmați cu SARS-CoV-2 vor fi evaluați de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcție de starea de sănătate vor fi izolați în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalți colegi.

Vă reamintim că, în urma depistării cazurilor de infectare, consiliul de conducere a instituției a propus trecerea de la scenariul 1 (față-n față) la scenariul 3 (exclusiv online), decizie avizată de Inspectorarul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova și aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină, au acces la cursuri în format online.

În instituție se efectuează, zilnic, curățenia și aerisirea claselor/sălilor; dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete.

Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna intră în lupta cu noul coronavirus

Începând de astăzi, Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna va prelua spre evaluare și tratament bolnavi infectați cu COVID-19. Numărul total de paturi de aici, alocat pacienților confirmați cu noul coronavirus, este de 19. 

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 253 sunt ocupate. La ATI, a fost raportat doar un loc liber destinat bolnavilor cu SARS-CoV-2.

(*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-pompier-prahovean-martor-la-un-accident-rutier-grav-nimeni-nu-a-vrut-sa-i-o-dea-o-mana-de-ajutor-pentru-salvarea-unui-ranit/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

comunicat Prefectura Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor