logo
RNTV Live

DREPTURI ȘI OBLIGAȚII PENTRU ELEVI

Marin Ana

Prezența la timp la ore, suportarea contravalorii eventualelor distrugeri ,notarea rezultatelor doar de față cu elevul sau primirea notelor de la teste și evaluări în termen de maxim 15 zile sunt doar câteva dintre obligațiile și drepturile școlarilor, care pot fi găsite în Statutul elevului. Tinerii sunt nevoiți să-și respecte obligațiile, dar în cazul în care drepturile le sunt încălcate, ei pot apela cu încredere la cei care se ocupă de Consiliul Elevilor din propriul liceu.

Elevii trebuie să ia la cunoștință atât obligațiile dar și drepturile pe care le au. Toate acestea pot fi găsite în Statutul Elevului. În cazul în care li se încalcă un drept, aceștia sunt sfătuiți să apeleze la Consiliul Județean al Elevilor.

Tinerii spun că au citit Statutul elevului și că acesta este foarte important pentru ei.

Statutul elevului este accesibil tuturor, fiind găsit online. Printre obligațiile elevului se mai numără și: utilizarea în mod corespunzător a facilităților școlare și a manualelor școlare primite gratuit. În ceea ce privește drepturile, elevii pot beneficia de burse și de reducerea tarifelor cu 75% în cadrul activităților organizate de instituțiile publice.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor