logo
RNTV Live

“Dragnea și Dăncilă bagă mâna în buzunarul întreprinzătorului privat pentru a-și plăti pomenile electorale.” Reacția dură a deputatului PMP, Cătălina Bozianu

dancila_dragnea_1000x600_25295700
rnews

O nouă reacție împotriva majorării salariului minim vine din partea senatorului prahovean Cătălina Bozianu. De profesie contabil, aceasta explică în detaliu modul în care va fi afectat sectorul economic românesc de această creștere neustificată.

Majorarea salariului minim pe economie – o lovitură grea, dată de Liviu Dragnea și PSD celui mai dinamic segment al economiei românești

Ultima invenție populistă a guvernării incompetente Liviu Dragnea-PSD este majorarea salariului minim pe economie la nivelul de 2080 lei/lună cu începere fie de la 1 noiembrie 2018, fie de la 1 ianuarie 2019. În mod evident, ne aflăm în fața unei decizii guvernamentale luate fără un calcul serios al impactului pe care această măsură îl are asupra economiei românești, asupra sectorului privat, în primul rând.
Nu trebuie să fii un mare specialist în economie ca să realizezi că această majorare artificială, nesusținută de performanțe economice, este de natură să producă efecte negative mai ales în mediul privat.

Fiind de meserie expert contabil, pot prevedea, pe baza experienței pe care am acumulat-o, că majorarea salariului minim la asemenea proporții încurajează munca la negru și va avea drept consecință desființarea a mii de locuri de muncă. Beneficiarilor acestei măsuri, creșterea salariului minim le va aduce doar beneficii iluzorii, întrucât banii pe care-i primesc în plus vor fi rapid înghițiți de inflația ajunsă, și fără majorare, la cote alarmante.
În fapt, măsura populistă adoptată de guvernarea incompetentă Dragnea-Dăncilă are un singur scop: să acopere, prin creșterea corelativă a poverii fiscale puse pe umerii angajatorilor privați, găurile bugetare generate de politica iresponsabilă de majorare a salariilor din sectorul public.

Cu alte cuvinte, Dragnea, Dăncilă și compania bagă mâna în buzunarul întreprinzătorului privat pentru a-și plăti pomenile electorale și clientela politică oploșită în administrația publică.
Din 2016, de când au preluat guvernarea, pesediștii nu fac altceva decât să profite de creșterea economică generată de dinamismul mediului privat, pentru a împărți salarii majorate, de multe ori, nejustificat, în mediul privat. Majorarea salariului minim este încă o lovitură grea dată celui mai productiv segment al economiei românești, și așa afectat de concurența neloială pe care, prin creșterile salariale galopante din sectorul public, guvernul pesedist o face acestui segment.

Dragnea, Dăncilă și compania se dovedesc a fi cei mai mari dușmani ai mediului de afaceri românesc, mai ales ai actorilor economici mici și mijlocii. În ciuda măsurilor populiste, din ce în ce mai mulți români realizează acest lucru și le vor transmite guvernanților nota de plată anul viitor, la urne a scris deputatul prahovean Cătălina Bozianu, pe pagina de facebook.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor