logo
RNTV Live

Două femei și-au transformat locuința într-un depozit de deșeuri

grevă Rosal si gunoi neridicat
Constantin Corina

Autoritățile din Baia Mare au intervenit într-un apartament unde două femei, mamă și fiică, adunasera tone de gunoaie

Două femei din Baia Mare, mamă și fiică, au acumulat tone de gunoaie în apartamentul lor de pe bulevardul Regele Ferdinand. Vecinii, exasperați, au depus numeroase plângeri la poliție, iar, în cele din urmă, autoritățile au intervenit. Ceea ce au descoperit la fața locului depășește imaginația.

Cele două locatare, în vârstă de 63, respectiv 27 de ani, au fost transportate la spital și vor fi plasate în grija Direcției de Asistență Socială până când locuința lor va fi igienizată, conform unui comunicat emis de Prefectură.

Autoritățile au intervenit în cursul zilei de astăzi, la inițiativa domnului prefect Rudolf Stauder, asupra unui imobil situat pe bulevardul Regele Ferdinand, considerat a reprezenta un pericol pentru sănătatea și siguranța publică.

Prin intermediul unei ordonanțe prezidențiale, au fost mobilizate echipaje ale Poliției Locale, Inspectoratului de Poliție Județean, Serviciului de Ambient Urban, Direcției de Asistență Socială, Direcției de Sănătate Publică Maramureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a interveni la fața locului.

Operațiunea este în desfășurare, iar la fața locului se află personalul de la Serviciul de Ambient Urban, responsabil cu evacuarea deșeurilor și a altor obiecte care pot reprezenta pericole. În urma constatărilor, se estimează că în apartamentul cu două camere, în care locuiesc cele două femei, se găsesc tone de deșeuri.

Cele două locatare, mamă și fiică, în vârstă de 63, respectiv 27 de ani, au fost transportate cu Serviciul de Ambulanță la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unde vor fi supuse unei evaluări pentru a stabili starea lor de sănătate. Ambele vor fi plasate în grija Direcției de Asistență Socială și a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, până când imobilul va fi pus în siguranță prin procese precum debarasarea deșeurilor, dezinsecție, deratizare, igienizare, dezinfectare și eliminarea oricărui risc care ar putea afecta sănătatea publică.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor