Marți, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a reușit să contracareze un atac cu drone orchestrat de Ucraina, reușind să doboare două dintre aceste aparate deasupra zonei Moscovei. De asemenea, alte două drone au fost interceptate în regiunea Briansk, situată la nord-est de granița cu Ucraina, conform acelorași surse.

Zborurile către și dinspre aeroporturile din Moscova au fost suspendate temporar marți dimineața, conform declarațiilor ministerului. Spațiul aerian de deasupra Moscovei a fost închis pe perioade scurte de mai multe ori în zilele recente.

Duminică, Rusia a consemnat atacuri cu drone din partea Ucrainei în patru dintre regiunile sale, situație ce a rezultat în rănirea a cinci persoane și în modificarea traseelor zborurilor la două dintre aeroporturile din capitală, conform informațiilor furnizate de Reuters.

În ultimele luni, atacurile cu drone lansate de Ucraina în regiunile limitrofe și asupra capitalei ruse au devenit o situație frecventă, cu unele dintre aceste incidente având ca țintă chiar districtul financiar al Moscovei.

Rusia a declarat în luna mai că două drone ucrainene au încercat să atace Kremlinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *