logo
RNTV Live

DONAȚIE IMPORTANTĂ PENTRU PREMATURII DIN PRAHOVA

Barbuceanu Nicoleta

Un ventilator, un umidificator si două monitoare au fost donate de Asociația Prematurilor la Maternitatea din Ploieşti. Aparatura este necesară pentru copiii născuți înainte de termen.  Anul trecut, din cele aproape 4000 de nașteri de la Spitalul de Obsterică Ginecologie, 500 au fost premature.

Echipamentele care au ajuns la Maternitatea Ploiești sunt esenţiale şi chiar vitale pentru monitorizarea și supravieţuirea nou-născuţilor cu complicaţii severe la naștere.

Cele patru aparate au fost achiziţionate în urma unui apel lansat de maternitatea ploieșteană către Asociația Prematurilor.

Banii au fost strânși și cu implicarea celor numiți ambsadori ai Asociației Premauturilor.

Asociaţia Prematurilor dezvoltă în România programe dedicate copiilor născuţi prematur, părinţilor și personalului medical de la neonatologie și reuneşte experţi din diferite discipline. Organizaţia derulează programe caritabile de donaţii in maternităţi, de educaţie continuă pentru cadrele medicale, susține ateliere pentru familiile cu prematuri  și susține financiar cazurile sociale cu copii născuți înainte de termen.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor