logo
RNTV Live

Dom’ profesor vrea să iasă de la “facultate”. Cererea de eliberare a fost aprobată

voiculescu_123
Ciprian Radu

Instanța a aprobat cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Dan Voiculescu. Decizia nu este definitivă. Procurorii au la dispoziție trei zile pentru a face contestație, scrie Digi 24.

Condamnat în 2014 la 10 de ani de închisoare în dosarul ICA, fostul senator cere pentru a doua oară să fie lăsat să iasă din închisoare.

Printre motivele invocate de Dan Voiculescu se află participarea la activităţi religioase şi sportive, faptul că a fost niciodată sancţionat disciplinar.

El a executat mai puţin de trei ani din pedeapsă.

Dan Voiculescu trebuia să execute cel puţin o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare pentru a putea fi propus pentru liberare condiţionată. Până în prezent, Voiculescu a stat în penitenciar doi ani şi nouă luni, dar are şi zile câştig, care se scad din pedeapsă, pentru activităţile la care a participat în penitenciar.

În timpul audierilor de astăzi, avocatul apărării a spus că Dan Voiculescu a arătat „stăruinţă în muncă” în penitenciar şi că omul de afaceri „nu trebuie îndreptat, pentru că are o educaţie solidă”, în timp ce procurorul DNA a spus că Voiculescu a avut doar 57 de zile câştigate prin muncă, restul de peste 300 de zile fiind câştigate prin elaborarea de lucrări ştiinţifice pentru care nu există nicio dovadă că au fost redactate în penitenciar, relatează News.ro.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor