Joi, 2 noiembrie 2023, ofițerii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Vaslui, în colaborare cu procurorii de la D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au făcut investigații cu privire la activitatea infracțională a două persoane, membri ai aceleiași familii, suspectate de efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc.

După cercetări, s-a stabilit că, în perioada cuprinsă între februarie și octombrie 2023, primul suspect a vândut în mod repetat diverse cantități de substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA) și amfetamină (care este considerată drog de mare risc) la prețuri cuprinse între 50 și 250 de lei, către consumatori din județul Vaslui.

Totodată, s-a dezvăluit că al doilea suspect a comercializat în mod repetat, în cursul anului 2023, doze de substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA) către consumatori din același județ.

În urma perchezițiilor domiciliare desfășurate pe data de 2 noiembrie 2023, au fost confiscate 3.900 de lei, 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, precum și o cantitate de substanțe psihoactive, obiecte cu urme de substanțe și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reținerea primului suspect pentru o perioadă de 24 de ore, iar pentru al doilea suspect a fost emisă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cursul zilei de azi, cazul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă pentru primul suspect reținut, pentru o perioadă de 30 de zile.

Toate activitățile au beneficiat de suportul ofițerilor Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Operațiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, precum și cu implicarea jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui.

De asemenea, la desfășurarea operațiunii a fost prezentă o echipă canină, formată dintr-un inspector vamal și un câine special antrenat în depistarea drogurilor, din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași.

Este important de menționat că, pe toată durata procesului penal, persoanele implicate în anchetă au drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și beneficiul prezumției de nevinovăție.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *