Doi profesori din Ploieşti au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Faptele lor sunt strigătoare la cer

condamnaţi sursa foto Urbo.ro
cautam-reporteri-republikanews

După faptă şi răsplată

Doi profesori din Ploieşti au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. Faptele lor sunt strigătoare la cer.

Cei doi profesori condamnaţi , Ion Mărgărit, profesor de matematică şi  Adrian Anghel, profesor de economie, sunt de la liceul „Toma Socolescu“ din Ploieşti. Au ajuns în atenţia oamenilor legii după ce, anul trecut, cei doi au pretins bani de la elevi pentru a-i promova examenul de corigenţă.

just insolv sprl

Pentru a promova examenul, elevii aveau obligaţia să ofere căte 500 de lei. Numai că lucrurile au luat o întorsătură cu totul neaşteptată pentru că a fost formulat un denunţ. La data de 26.07.2017, ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au prins în flagrant pe Adrian Anghel în timp ce primea suma de 1.000 lei de la doi elevi, cu scopul de a-i promova pe aceștia la examenul de corigență susținut în data de 25.07.2017 la disciplina predată de profesorul în cauză, notează ziarulincomod.ro

În urma unei percheziții domiciliare, au fost identificate sumele de bani remise de martorul denunțător și de celelalte două eleve, cât și alte sume de bani, în total ridicându-se 6.000 de lei în vederea continuării cercetărilor.

Tot în luna iulie, celălalt profesor a pretins și primit de la cinci elevi suma totală de 2.000 de lei. Suma de bani era primită pentru promovarea corigenţelor. Din această sumă,  Mărgărit a oprit 500 de lei, iar 1.500 i-a remis lui Adrian Anghel și a primit de la cel din urmă suma de 200 de lei pentru intermedierea activității, notează ziarulincomod.ro.

Acum cei doi au fost condamnați la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Decizia aparține Curții de Apel Ploiești și este definitivă.

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/fotoploiestiul-detine-un-cimitir-vesel-aici-copiii-se-joaca-la-fel-ca-in-parc/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here