logo
RNTV Live

Doi prahoveni au dat un tun de milioane de lei. Totul a luat o întorsătură neaşteptată

tunsurt calificat
Mihai Constantinescu

S-au ales cu dosar penal după un tun de milioane

Doi prahoveni au dat un tun de milioane de lei. Totul a luat o întorsătură neaşteptată.

Ajunşi la o vârstă respectabilă, doi prahoveni, de 58 şi respectiv 67 de ani, au considerat că este cazul să dea un tun care să le aducă un plus de confort financiar. Numai că totul a luat o întorsătură neaşteptată. Poliţiştii au dat în vileag tot planul lor , iar acum trebui să răspundă în faţa legii.

Din cercetări au rezultat indicii că patru agenți economici cu un comportament fiscal inadecvat, de tip fantomă, administrați în fapt de ieșean, ar fi desfășurat relații comerciale cu firma prahoveanului de 61 de ani, prin intermediul celuilalt bănuit în cauză.

Mărfurile înscrise în facturile emise de cei patru agenți către firmă erau achiziționate direct de administratorul în fapt al acesteia din urmă, din antrepozite fiscale, cu prețuri rezonabile, prin intermediul celor patru furnizori. Ulterior, aceștia  refacturau mărfurile către firmă, cu prețuri de 2-3 ori mai mari, mărind cheltuiala. Scopul era de a diminua principalale obligații fiscale datorate bugetului de stat. Prejudicial cauzat se ridică la valoarea de  1.575.126 lei.

Facturile emise de cele patru societăți de tip fantomă ar fi fost achitate de firmă prin viramente bancare. Sumele astfel plătite erau retrase integral de împuterniciții pe cont, imediat după ce erau virate, iar cei trei bănuiți intrau în posesia lor. O mare parte din acestea ar fi fost reintroduse în circuitul economic. Se foloseau de contracte de creditare, astfel încât ar fi fost reciclată suma de 4.927.559 lei, prin intermediul a 98 de transferuri de numerar și 608 retrageri din casieria băncii sau ATM.

În vederea recuperării prejudiciului creat bugetului de stat, au fost dispuse măsuri asiguratorii.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru a dispune în cauză.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/sgu-este-in-cadere-libera-directorul-incaseaza-zeci-de-milioane/

Foto cu carater ilustrativ

comunicat IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor