logo
RNTV Live

Doi ploieşteni se dădeau drept cetăţeni turci şi opreau maşinile în trafic. Deznodământul nu a fost cel plănuit

reţinut 24 de ore recidivistbanii din casă
Mihai Constantinescu

Doi ploieşteni se dădeau drept cetăţeni turci şi opreau maşinile în trafic. Deznodământul nu a fost cel plănuit

Acest tip de escrocherie a fost testat şi de alţii. Celor doi le-a adus poliţia pe cap.

Concret, doi ploieşteni au inventat o poveste cu care să ajungă direct la inimile posibilelor victime. S-au dat drept cetăţeni turci care au rămas fără motorină la maşina cu care se deplasau. Cum nu mai puteau continua drumul,aceştia apelau la mila şoferilor pentru a-i ajuta cu bani.

Metoda de înşelătorie le-a fost dejucată de către poliţiştii ploieşteni. Au fost surprinşi în timp ce se aflau pe marginea D.N. 1A, între localitațile Ploiești – Cartier Mitica Apostol și Zahanaua, când primeau din partea unei victime suma de 108 lei. Cei doi îi povestise că vor să ajungă în Constanţa dar nu mai au motorină. Gestul şoferiului fusese  recompensat cu un cadou din partea escrocilor:un ghiul din material de culoare galben-auriu.

Cercetrările poliţiştilor au scos la iveală că metoda mai fusese folosită  și în zilele de 2 și 10 ianuarie.

Aceștia sunt acum cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Au fost reținuți pentru 24 de ore, iar la data de 12 ianuarie au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judedcătoria Ploiești care a dispus  măsura controlului judiciar.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/foto-un-prahovean-a-fost-gasit-degerat-in-propria-casa-de-catre-un-vecin/?fbclid=IwAR3MwqUagxbQ0vdCB8VUpKpyFH5LyLYk8wZ5kpc6enkIiSVi-4n1Admnvmo

Sursa IJP Prahova

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor