Sursa: baaa-acro.com

Doi piloți ai forțelor aeriene grecești au murit după ce un avion s-a prăbușit în timp ce lupta împotriva incendiilor de vegetație pe insula grecească Evia.

Avionul de bombardament cu apă s-a prăbușit în timp ce se lupta cu un incendiu forestier în apropiere de Platanistos, a anunțat Ministerul Apărării.

Piloții au fost numiți drept Cdr Christos Moulas, în vârstă de 34 de ani, și copilotul său, Pericles Stefanidis, în vârstă de 27 de ani.

Televiziunea grecească a arătat aeronava Canadair zburând jos pentru a arunca apă pe un incendiu, înainte de a se transforma brusc într-un deal și a izbucnit în flăcări.

Radiodifuzorul de stat ERT a declarat că avionul s-a prăbușit deasupra orașului Karystos de pe insulă, unde ardea un incendiu. Avionul se afla printre cel puțin alte trei avioane și aproximativ 100 de pompieri care abordează incendiile asupra Evia.

Ministrul Apărării, Nikos Dendias, a declarat : „ Acestia si-au pierdut viata în îndeplinirea datoriei… în timp ce încercau să protejeze viețile și proprietatea cetățenilor, precum și mediul înconjurător al țării noastre”.

O perioadă de doliu de trei zile a fost declarată în forțele armate grecești, a declarat ministerul apărării.

Un număr de persoane au suferit arsuri și inhalare de fum, în timp ce peste 1.500 au fost evacuate din incendii din 16 provincii. Un focar de 97 de incendii a fost în mare parte controlat, dar 13 încă făceau ravagii marți după-amiază, a declarat Ministerul de Interne.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *