Luna decembrie aduce distracție și excese, caracterizate de petreceri, mese îmbelșugate și consum de alcool, specific sărbătorilor de iarnă. În noul an, recuperarea organismului devine esențială. Un nutriționist oferă câteva metode simple pentru a reveni la rutina obișnuită, conform Insider

Dr. Saman Khalesi, lector și șef de disciplină în nutriție la Universitatea Central Queensland din Australia, și-a dedicat cariera studiului impactului nutriției asupra sănătății. Cu toate acestea, chiar și el se confruntă cu mici excese în timpul sărbătorilor. „S-ar putea să consum un pic mai mult și să mănânc mai puțin sănătos decât de obicei”, a declarat Khalesi pentru Insider. Pentru a reveni la normal după perioada festivă, Khalesi a menționat că recurge la două categorii de suplimente: probiotice și multivitamine.

În ceea ce privește probioticele, el a subliniat că alimentația necorespunzătoare, lipsa exercițiilor fizice și consumul de alcool pot afecta negativ microbiomul intestinal. Pentru a îmbunătăți sănătatea intestinului după sărbători, Khalesi recurge la suplimente probiotice care conțin bacterii intestinale benefice, ajutând la restabilirea echilibrului. Preferă suplimentele cu diferite tulpini de lactobacillus și bifidobacterium, care au fost cercetate în detaliu.

În privința multivitaminelor, Khalesi a menționat că, deși cercetările asupra necesității lor sunt diverse, acestea pot asigura organismului toți nutrienții esențiali, mai ales în timpul sărbătorilor când aportul adecvat de fructe și legume este mai dificil de atins. El nu ia neapărat multivitamine în fiecare zi, ci doar pe perioada sărbătorilor.

Cu toate acestea, Khalesi subliniază că revenirea la rutina normală este crucială. În plus față de suplimente, el recomandă consumul de alimente care susțin sănătatea bacteriilor intestinale, cum ar fi carbohidrații complecși, fibrele alimentare, fructele și legumele. O dietă sănătoasă poate stimula diversificarea și dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice, reprezentând cea mai importantă măsură pentru menținerea sănătății intestinale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *