logo
RNTV Live

Doi elevi ploieșteni, admiși la cel mai bun program de comunicare din lume

WhatsApp Image 2022-07-27 at 10.36.55
Daniel

Elevii Colegiului National “I.L. Caragiale” ocupă din nou locuri la cele mai cunoscute facultăți din lume.

După ce anul trecut, de pe băncile acestei școli ploieștene au plecat elevi către Harvard, în 2022, alti doi elevi au fost admiși la University of Amsterdam, programul Communication Science.

Maria Delia Tănase și Sebastian Andrei Dodiță sunt cei doi elevi care s-au pregătit mai bine de jumătate de an pentru a studia la celebra universitate.

Delia este pasionata de tot ceea ce înseamnă comunicare, psihologie sau resurse umane. Imediat după facultate vrea să facă un master pe comunicare în Franța. Nu viseasa la un JOB anume, ci vrea doar să fie bună în ceea ce face, aceasta fiind si rețeta succesului pe care se bazează.

Sebastian este si el pasionat de comunicare, reușind să se afirme in acest domeniu încă din perioada liceului.

A fost membru în Boardul Copiilor, e pasionat de pian şi de dezbateri, pe care le-a practicat în cadrul Asociaţiei de Educaţie socială.

Dincolo de activitatile scolare, atat Sebastian, cat si Maria au avut si activitati extracuriculare: competitii de Dezbateri, Dans, Muzica, voluntariate la Bordul Copiilor UNICEF, UCCBR, etc.

Procesul de selectie a fost îndelung, avand mai multe etape: depunerea aplicatiei, a eseului motivational, parcurgerea unui curs in urma caruia s-a sustinut un test, acceptarea conditionata si apoi acceptarea finala, dupa obtinerea diplomei de bac, trimiterea/completarea aplicatiei cu documentelor finale (diploma bac, foaie matricola). Inclusiv notele mari obtiute la BAC i-au ajutat să se numere printre primii admiși la Universitatea din Amsterdam.

Programul este nr. 1 in lume, de ani buni ocupand acest loc in statistici.

https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2022/communication-media-studies


bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor