logo
RNTV Live

Doi copii diagnosticați cu variola maimuței

646×404
Theo Tănăsescu

Variola maimuței nu se transmite doar prin contact sexual! Doi copii din Statele Unite au fost diagnosticați cu variola maimuței, au anunţat, vineri seară, Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Simptomele variolei maimuţelor sunt de obicei febră mare, ganglioni limfatici umflaţi şi erupţii cutanate. Rareori fatală, infecţia dispare de obicei după câteva săptămâni.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), majoritatea cazurilor raportate se referă la bărbaţi care întreţin raporturi sexuale cu alţi bărbaţi, dar nu exclusiv. Oricine a avut un contact neprotejat cu o persoană infectată se poate infecta.

În total, peste 2.800 de cazuri de variola maimuţei au fost deja confirmate în Statele Unite.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, urmează să anunţe sâmbătă dacă alege să declare o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai înalt nivel de alertă al agenţiei de sănătate.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Variola maimuței nu se transmite doar prin contact sexual: doi copii s-au îmbolnăvit – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor