logo
RNTV Live

Doi bărbați din Prahova s-au sinucis. Psihologul Claudia Iordache pune totul pe seama ” depresiei neconștientizate”

spanzuraee
rnews

Alte două noi cazuri de suicid au fost înregistrate ieri, în județul Prahova. Doi bărbați în vârstă de 42, respectiv 49 de ani, din Vălenii de Munte, respectiv Podenii noi, au ales să-și încheie socotelile cu viața.

Cei doi au fost găsiți fără suflare, spânzurați, medicii nemaiputând face altceva decât să constate decesul.

O altă tânără în vârstă de 26 de ani a ajuns la spital, după ce a încercat să se sinucidă înghițind un pumn de pastile.

Din nefericire, nu sunt singurele cazuri de suicid ori tenativă de suicid înregistrate la nivelul județului. Psihologul Claudia Iordache pune totul pe seama ” uneor depresii pe care acești oameni nici nu le conștientizează. Foarte mulți oameni suferă de anxietate și ajung să renunțe atât de ușor la viață. Din cauza instabilității financiare, emoționale, samd, în sufletul lor se instaurează panica și asta, cred ei, e soluția cea mmai bună. E vorba de o devalorizare a sinelui. Oare cât de mult să nu te iubești pe tine, încât să renunți la propria viață?! Acești oameni, aflați într-o depresie cruntă au nevoie de terapie, au nevoie de ajutor până să ajungă să comită astfel de gesturi extreme”.

 

foto ilustrativa

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor