logo
RNTV Live

Documentația pentru viitoarea licitație privind asigurarea serviciului de termoficare, aprobată/VIDEO

Mihai Constantinescu

Documentația pentru viitoarea licitație privind asigurarea serviciului de termoficare, aprobată

Documentația pentru viitoarea licitație privind asigurarea serviciului de termoficare a fost aprobată în urma unei ședințe comune a Consiliului Local Ploiești și a Consiliului Județean Prahova.  Decizia nu a fost luată fără a exista contestații din partea reprezentanților formațiunilor politie PSD și ProRomânia. Nu au dorit să voteze proiectul pe motiv că nu au avut timp să-l studize.

Proiectul privind avizarea ”Regulamentului de organizare și funcționare a documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat în sistem prooducție-transport-distribuire la nivelul județului pentru Municipiul Ploiești și acordarea unui mandat special” a fost aprobat marţi, 7 decembrie, în şedinţa comună a Consiliului Judeţean Prahova şi a Consiliului Local Ploieşti.

Contractul încetează anul viitor

 În primă fază, discuțiile au fost purtate în cadrul Consiliului Local Ploiești. Proiectul a fost votat cu 20 voturi pentru și o abținere, însă nu fără a exista și contestații, din partea consilierului PSD, Sorin George Botez, asupra faptului că un astfel de proiect a fost introdus după o zi pe alta, fără a fi studiat.

De altfel, și consilierii Pro România Prahova au anunţat că nu vor participa la şedinţa comună a Consiliului Judeţean Prahova şi Consiliului Local Ploieşti programată marţi după-amiază pe tema licitaţiei pentru termoficarea Ploieştiului. S-a argumentat că documentaţia aferentă acestei proceduri a fost publicată abia acum câteva ore, ceea ce a făcut imposibilă parcurgerea ei.

Necesitatea finalizării cât mai urgente a procedurii de atribuire este dată de faptul că actualul contract va înceta în data de 15.05.2022.

De asemenea, proiectul a fost votat și de Consiliul Judeţean Prahova de 23 de consilieri, cei sase aleși PSD decizând să dea un vot de abținere pe același motiv că nu au avut timp să studieze proiectul.

Documentaţia aprobată în cadrul acestei şedinţe va sta la baza viitoarei licitaţii. Pe lângă caietul de sarcini, proiectul care a trecut de votul consilierilor cuprinde şi regulamentul serviciului de termoficare, precum şi clauzele părţilor contractante.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) „Termo Prahova” care va gestiona procedura de licitaţie

 Sistemul centralizat din Ploieşti este gestionat în comun de CJ Prahova, care deţine centrala termică de la Brazi şi reţeaua primară de transport şi Municipiul Ploieşti care deţine reţeaua de distribuţie. În acest an, cele două unităţi administrativ-teritoriale s-au asociat, înfiinţând Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) „Termo Prahova” care va gestiona procedura de licitaţie, urmărirea derulării viitorului contract, dar şi realizarea în comun a unor investiţii publice privind înfiinţarea, modernizarea şi/sau dezvoltarea (după caz) a infrastructurii de energie termică în Ploieşti.

Regulamentul urmează să fie aprobat şi în cadrul Adunării Generale a Acționarilor A.D.I. „Termo Prahova”. În acest sens a fost votată, în cadrul şedinţei de astăzi, şi acordarea unui mandat special reprezentanților județului Prahova. După ce va fi dezbătut şi aprobat şi în cadrul AGA, va fi demarată procedura de licitaţie publică.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-firma-din-ungaria-comecializa…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor