logo
RNTV Live

În doar patru zile, poliţiştii locali au aplicat zeci de sancţiuni

pl plocala
rnews

Poliţiştii locali, cu atribuţii în domeniul ordinii  publice şi circulaţiei rutiere, au efectuat, în perioada 3-7 aprilie, acţiuni pe raza municipiului Ploieşti, de prevenire şi combatere a faptelor contravenţionale de orice natură, precum şi de asigurare a unei bune conduite a traficului rutier. În acest sens, ca urmare a activităţilor de monitorizare, au fost depistate 17 vehicule cu tracţiune animală care circula pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate pe alte trasee decât cele stabilite, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale  în cuantum de 8250 de lei.

Totodată s-a dispus şi măsura complementară  de confiscare a unei căruţe cu ajutorul căreia se transportau deşeuri reciclabile, atelaj preluat de reprezentanţii SGU şi depozitat în locul stabilit de municipalitate.

Poliţiştii locali au acţionat şi pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate de abandonarea ori depozitarea deşeurilor menajere în locurile publice, altele decât cele special amenajate, încplcând dispoziţiile referitoare la gospodărirea municipiului. Au fost aplicate, astfel, 51 de amenzi cu o valoare totală de 11.650 de lei. Printre faptele depistate se regăsesc  şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fapte de cerşetorie, concretizându-se în sancţionarea a 28 de persoane cu amenzi în valoare de 3050 de lei.

De asemenea, în urma acţiunilor întreprinse, au fost sancţionaţi contravenţional 77 de conducători auto, care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere ce reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, precum şi acccesul pe interzis. În consecinţă, valoarea totală a amenzilor a fost de 18.560 de lei. Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au acţionat şi pentru fluidizarea traficului rutier în zona Halelor Centrale, dar şi în intersecţiile aglomerate din oraş.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor