Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a dezvăluit că în ultimele trei luni au fost destructurate 44 de grupuri de crimă organizată, dintre care aproximativ 16-17 erau implicate și în traficul de droguri. Aceste operațiuni au implicat forțe de poliție, percheziții, și au condus la inculparea a mii de persoane.

„În ultimele 3 luni au fost destructurate 44 de grupuri de crimă organizată, parte dintre ele, în jur de 16-17 făceau și trafic de droguri. Aceste operațiuni înseamnă sute de acțiuni operative, mii de persoane inculpate, desfășurări de forțe, percheziții. Spre exemplu, în ultimele 3 luni de zile au fost confiscate în jur de 250 de kilograme de droguri, au fost confiscate peste un milion de pastile, precursori, masă verde, desființare de culturi”, a declarat Predoiu.

Ministrul de Interne a subliniat că toți cei implicați în traficul de droguri sunt acum sub investigație.

„Toți cei care au operat cu aceste droguri sau precursori de droguri sunt trimiși la Parchet, se face anchetă, aceștia sunt traficanți. Vorbim de sute de persoane numai în ultimele 3 luni de zile”, a adăugat Predoiu.

În ceea ce privește Portul Constanța, care a fost menționat ca posibilă poartă de intrare a drogurilor în țară, ministrul a explicat că România se află pe trei rute principale de trafic de droguri, incluzând intrarea heroinei în Europa de Vest, importul de cocaină din America de Sud și tranzitul de droguri sintetice și precursori spre Asia din Europa. Predoiu a subliniat, de asemenea, că au fost întreprinse eforturi de intensificare a anchetelor în Portul Constanța.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *