logo
RNTV Live

Directorul de la Petrolul, în vizită la Academia Inter Milano!

1-1
Ștefan Petre

Timp de trei zile, în prima jumătate a acestei săptămâni, directorul executiv al FC Petrolul, Sevastian Botnari, a fost prezent la „ECA Academy Visit Inter Milano”, un schimb de experiență dedicat membrilor ECA (Asociația Cluburilor Europene).

„Este un program ce a demarat anul trecut, la Ajax Amsterdam și AS Roma, iar acum gazda a fost Internazionale Milano. Un schimb de experiență deosebit de interesant, bazat pe oferirea de know-how pentru dezvoltarea Academiilor de copii și juniori în Europa”, a punctat Sevastian Botnari, cel care a avut, astfel, ocazia să interacționeze, pe această temă, cu reprezentanți ai cluburilor de prim rang din Europa, prezenți la această întâlnire.

Inter are o Academie foarte bine dezvoltată, inclusiv la nivelul de grassroots, pentru segmentul dedicat fotbalului de masă, între U9 și U14. De fapt, ei au un program educational, pe toate componentele sportive și extra-sportive, a cărui deviză este aceea că <<pregătim în primul rând personalități, apoi fotbaliști>>. Lucru care spune, practic, totul despre felul în care pun accentul pe dezvoltarea micilor fotbaliști! Apoi, după vârsta de 15 ani, încep să se îndrepte și către activitatea de performanță”, a mai spus oficialul „galben-albaștrilor”, cel care, în perioada petrecută la Milano, a vizitat bazele de pregătire ale interiștilor, întâlnindu-se și cu Cristi Chivu, fostul „căpitan” al naționalei fiind antrenorul lui Inter U19, echipă cu care, anul trecut, a câștigat campionatul „Primavera” al Italiei.

„Cristi este extrem de bine privit acolo. A avut performanțe cu formațiile de juniori și sunt convins că nu va mai trece mult timp până când va face pasul către prima echipă a lui Inter!”, a conchis Botnari.

Programul „ECA Academy Visit” va continua la Legia Varșovia și Olympiakos Pireu. FC Petrolul a devenit, din 2022, membru al ECA Europe, Asociație care reunește majoritatea cluburilor de top de pe Continent.

Știre preluată de pe site-ul oficial al clubului FC Petrolul Ploiești.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor