Direcţia Judeţeană de Pază Prahova s-ar putea desfiinţa la propunerea consilierilor judeţeni

sursă foto Adevărul
angajare

Direcţia Judeţeană de Pază Prahova s-ar putea desfiinţa la propunerea consilierilor judeţeni. Acest lucru se va decide în cadrul şedinţei de CJ din săptămâna în curs.

Poiectul propune desfiinţare acestei deirecţii începând din data de 1 martie.

Într-o scrisoare deschisă, colectivul Direcţiei Judeţene de Pază Prahova a cerut progogarea proiectului.

„Totodată, facem următoarele precizări:

          1.-Economia prezentată din externalizarea Direcţiei, conform proiectului, este eronată, întrucât din bugetul estimat asigurării funcţionării Direcţiei Judeţene de Pază, ar fi trebuit scăzute costurile şi tarifele cu externalizarea.

          2.-Direcția Judeţeană de Pază Prahova propune o alternativă de reorganizare, constând în diminuarea cu peste 40% a cheltuielilor de personal şi disponibilizarea a peste 50% din personalul TESA (vor rămâne 8 angajaţi TESA în loc de 17), astfel încât, în noua formulă, cheltuielile de funcţionare să fie apropiate de tariful minim legal al unei firme private de pază.

          3.-O eventuală protecţie pe viitor a salariaţilor, prin preluarea acestora de către o firmă privată, aşa cum se propune, trebuie să ofere garanţia că aceştia  nu vor fi discriminaţi şi supuşi la posibile abuzuri în prestarea muncii de către angajatorul privat (neplata orelor de noapte, a orelor suplimentare, a sărbătorilor legale, respectarea programului de lucru, etc.).”, se specifică în cadrul scrisorii deschise.

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here