Din nou probleme în Prahova din cauza incendiilor de vegetaţie

incendii simultane Incendii vegetaţie uscată în Prahova

Din nou probleme în Prahova din cauza incendiilor de vegetaţie

Sunt din nou probleme în Prahova din cauza incendiilor de vegetaţie. Pompierii acţionează în mai multe locuri din judeţ unde arde vegetaţie urcată. Acesta sunt în Vălenii de Munte, Măgurele, Balta Doamnei şi Valea călugărească.

 

Vă reamintim că Legea nr. 265/2006 prevede amenzi pentru arderea vegetaţiei uscate fără acceptul Agenţiei pentru Protecţia Mediului cuprinse între 3000 şi 6000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25000 şi 50000 de lei pentru cele juridice.

Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:
– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
– amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează
propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

Totodată, conform aceluiaşi act normativ “Inacţiunea persoanelor fizice şi juridice aflate în apropierea incendiilor produse la păduri, plantaţii, culturi agricole, mirişti, păşuni şi fâneţe şi care nu intervin imediat cu mijloacele de care dispun pentru limitarea şi stingerea acestora se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Vezi şi https://republikanews.ro/anunt-important-pentru-ploiesteni-de-la-splcep-despre-cartile-de-identitate/?fbclid=IwAR0MDxxZ5RbO5LkrwnHPEXGEUJ6PBE7O0094j0MXGZl3mNgFtS1xwuWzm1Y

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here