logo
RNTV Live

Din nou grevă de advertisment la AJPIS Prahova. Angajații, pregătiți de grevă generală/ VIDEO

WhatsApp Image 2023-11-23 at 10.27.09
Erika Stoica

Angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Prahova au intrat din nou în grevă de avertisment astăzi, fără a afecta programul cu publicul. Aceștia sunt nemulțumiți din cauza salarizării, a lipsei de personal, dar și din cauza neplății orelor de muncă suplimentare.

Aceștia spun că vor intra în grevă generală în data de 27 noiembrie, în cazul în care nu se iau măsuri urgente.

Cerem următoarele:

Salarii Echitabile – salarii egale cu ale angajaţilor din alte instituţii din administraţi (ANAF, sănătate, APIA).

”Pentru colegi din aceeaşi familie ocupaţională au fost identificate şi adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile. Solicităm ferm ca şi pentru noi, angajaţii instituţiilor Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, să fie adoptate măsuri imediate. Cerem respect şi tratament echitabil din partea guvernanţilor şi a factorilor decizionali. Soluţionarea imediată a acestei discrepanţe şi asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuţiei noastre la societate constituie o necesitate imperioasă”, au mai transmis sindicaliştii.

Condiţii de muncă optime – formulăm cerinţa fermă de a asigura un mediu de lucru sănătos şi sigur, însoţit de alocarea resurselor adecvate pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii normale.

Deficit de Personal – solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face faţă volumului de muncă.

”Blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent în instituţii care este nevoit să facă faţă activităţilor mult peste o distribuire a activităţilor într-un program normal de lucru de 8 ore”, au mai transmis sindicaliştii.

Plata Orelor Suplimentare – în instituţiile noastre sunt efectuate ore suplimentare de ordinul miilor

Stabilitatea Locurilor de Muncă – solicităm asigurarea stabilităţii locurilor de muncă pentru angajaţii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale împreună cu o analiză menită să asigure o dimensionare corectă, astfel încât activitatea să se desfăşoare în condiţii normale de lucru.

Optimizarea Aplicaţiilor Informatice – dorim asigurarea aplicaţiilor informatice în vederea susţinerii activităţii pe care o desfăşurăm, aplicaţii care să satisfacă toate cerinţele legislative din domeniul de activitate, aplicaţii cu un timp de răspuns ridicat, software compatibil cu echipamente fiabile.

Statut inspector de muncă/inspector social – adaptarea reglementărilor la nevoile actualelor realităţi.

În cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv la solicitările noastre, vom declanșa grevă generală, din 27 noiembrie” este menționat în cadrul unui comunicat de presă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor