logo
RNTV Live

Diaspora Republica Moldova a decis. Pe cine susține la alegerile pentru președinția PNL

orban_pnl_diaspora
Ciprian Radu

Organizaţia locală a PNL Diaspora Republica Moldova îl va susține pe Ludovic Orban la alegerile pentru șefia formațiunii din data de 17 iunie.

Potrivit președintelui Organizației, Adrian Dupu, decizia a fost luată în unanimitate de membrii Biroului Permanent, care s-au întrunit în data de 19 mai.

„Decizia a fost luată în unanimitate. Suntem convinși că Ludovic Orban este opțiunea cea mai bună pentru șefia partidului. O naţiune puternică nu se poate bizui decât pe oameni puternici, iar dl Orban are calitățile necesare și capacitatea de a recâştiga încrederea electoratului român în clasa politică și PNL și de a transforma România într-o națiune puternică”, a declarat președintele organizaţiei locale a PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, pentru republikanews.md.

Un alt motiv care a stat la baza deciziei organizaţiei este faptul că Orban acordă o atenție sporită românilor din afara țării, un exemplu fiind și capitolul dedicat diasporei din moțiunea sa de candidatură pentru șefia PNL.

„Pe parcursul anilor, dl Orban și-a manifestat respectul față de organizațiile din diasporă. Faptul că moțiunea sa de candidatură conține un capitol special dedicat diasporei demonstrează atașamentul său față de românii dinafara țării”, a adăugat Adrian Dupu.

În cadrul unei întâlniri cu președintele PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, și vicepreședintele organizației Marius Loghin, Ludovic Orban a salutat decizia Biroului Permanent și a promis că prima sa vizită externă în calitate de președinte al PNL va fi Moldova.

Totodată, Orban a ținut că accentueze că relația cu partenerii politici ai PNL din Republica Moldova va rămâne o prioritate pentru el.

Alegerile pentru șefia PNL vor avea loc în data de 17 iunie. Pentru funcția de președinte se luptă doi pretendenți, Ludovic Orban și Cristian Bușoi.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor