logo
RNTV Live

Dialog istoric despre un erou anticomunist, la Câmpina

lansare-carte-Campina-paul-goma-flori-balanescu
Ștefan Petre

Volumul „Paul Goma. Conștiință istorică și conștiință literară”, scris de Flori Bălănescu, a fost lansat pentru prima oară în afara Bucureștiului joi (16 martie), de către Editura Corint și Prăjitoria cu Povești din Câmpina, așa cum anunțase site-ul Republika News.

Apărută în colecția Corint Istorie Autori Români, coordonată de Florin-Răzvan Mihai, cartea reconstituie cu minuțiozitate un întreg univers existențial și etic al scriitorului opozant al regimului comunist Paul Goma, notează Oglinda de Azi.

Volumul monografic este rezultatul unei teze de doctorat a autoarei Flori Bălănescu, care afirmă cu modestie: „Oricine este preocupat de studierea arhivelor Securității poate să scrie o carte despre Paul Goma. Întrebarea este dacă are și curajul să o facă”. Lucrarea prezintă principalele momente din viața lui Paul Goma, precum și activitatea sa împotriva regimului comunist.

„Cartea face dreptate unui om care a luptat toată viață și a deranjat pe mulți, la cele mai înalte niveluri. Este un studiu monografic scris cu pasiune și profesionalism, în fapt rezultatul unei teze de doctorat susținute cu brio de autoare. O adevărată pagină de istorie contemporană, care demonstrează – dacă mai era nevoie – cât de complicate sunt problemele epocii recente. O lectură absolut necesară pentru buna înțelegere a comunismului românesc” – prof. univ. dr. Gheorghe Onișoru.

Puteți urmări aici un dialog captivant între Flori Bălănescu și Simona Preda, scriitor și brand manager al Editurii Corint, în cadrul căruia sunt reconstituite principalele momente din viața scriitorului și luptătorului anticomunist de al cărui nume se leagă mișcarea pentru drepturile omului în România.


„Această monografie despre Paul Goma era necesară. Nimeni în afară de istoricul Flori Bălănescu n-ar fi putut să o scrie și pentru asta o felicit în mod deosebit” – a afirmat, între altele, Simona Preda, în cadrul lansării de carte ce s-a desfășurat în primitorul spațiu al Prăjitoriei cu Povești din Câmpina.

Sursă: Oglinda de Azi

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor