logo
RNTV Live

Dezastru incredibil într-o pădure din Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Dezastru incredibil într-o pădure din Prahova

Furturile de lemn distrug pădurile din Prahova. Un pădurar din zona Poienarii Burchii a descoperit cum o suprafață importantă de pădure a fost defrișată peste noapte. Imaginile în care omul arată dezastrul au ajuns la polițiști, iar mai multe persoane au fost arestate în urma perchezițiilor.

Dezastru incredibil în pădure

El este Ion Lupu, pădurar în comuna Poienarii Burchii. Omul a descoperit în februarie că o parte din pădurea de care răspunde a fost defrișată. Nervos, omul a filmat dezastrul lăsat în urmă de hoți, iar imaginile au ajuns și la oamenii legii. Din fericire, hoții, cu domiciliu în Dâmbovița, au fost arestați.

Nu este singurul furt de material lemnos înregistrat în Prahova. Aproape 1000 de metri cubi au fost confiscați de polițiști anul trecut. Tot în 2021 au fost făcute 19 percheziții în Prahova, iar mai multe persoane au fost reținute pentru furturi de lemn.

Hoții de lemn sunt foarte greu de prins în flagrant. Tocmai de aceea tăierile ilegale sunt descoperite după ce infractorii au dispărut cu lemnul.

Furtul de lemn este cel mai constant jaf petrecut pe teritoriul României în ultimii 30 de ani. Amploarea tăierilor ilegale din ultimele trei decenii este estimată la 270 de milioane de metri cubi.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/numarul-refugiatilor-care-au…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor