logo
RNTV Live

Devin tot mai populare noi “reguli de circulaţie”. Sunt mortale!

a furat masina părinţilor
Mihai Constantinescu

Devin tot mai populare noi “reguli de circulaţie”. Sunt mortale! Este vorba despre acei şoferi care aleg să se urce la volan deşi este intezis aşa ceva, în condişiile alese de ei. Este vorba despre cei care conduc fără permis sau fără permis de conducere.

Ultimele 4 cazuri de acest gen au fost depistate în trafic ieri.

Bucureştean beat la volan

Un control de rutină desfăşurat ieri pe DN1 de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, a făcut posibil descoperirea unui şofer care conducea beat. Şoferul în vârstă de 27 de ani era domiciliat în municipiul București.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Dosare penale pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea acest drept

La puţin timp a fost depistat un şoferiţă care circula fără a avea acest drept. Concret, polițiștii Biroului Rutier Ploiești se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Blejoi când au oprit pentru control un autoturism, care a fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 95km/h.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Sibiu, iar în urma verificărilor în bazele de date a rezultat faptul că acesta figurează cu urmatoarele mențiuni: la datele de 23 martie 2021, 30 martie 2021 și 6 mai 2021 i-au fost întocmite dosare penale pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea acest drept.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Noi “reguli de circulaţie”

Puşin după ora prănzului, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de  poliție Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Depoului, din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism care circula din direcția străzii Sondelor către Gara de Sud.

Cu ocazia verificării în bazele de date s-a constatat faptul că, tânărul aflat la volan, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Ploiești nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Beat la volan

Tot ieri, în jurul orei 19:30, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza municipiului Ploiești, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești au oprit, pentru control, pe strada Depoului,  un autoturism. Era condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în municipiu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest. A indicat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/vreme-geroasa-si-precipitatii…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor